Сигнализирай!

От месеци столичен парк тъне в мрак (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.09.2021 г.
26
0

От месеци столичен парк тъне в мрак - за това сигнализираха жители на квартал "Разсадника". Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отидоха в парк "Св. Св. Петър и Павел", за да научат подробности.

Сигналът

Живеещите в близост до парка споделиха, че от март месец там няма осветление. Причините са комплексни - технически проблеми, стара инфраструктура, липса на договор за поддръжка. Те разказаха, че много хора преминават през парка ежедневно, отивайки към спирките на обществения транспорт. Наблизо има и лечебно заведение, училища и детски градини. Всичко това създава предпоставки за инциденти. Хората са притеснени и от вероятността за грабежи, предвид пълния мрак, в който тъне паркът.

От месеци столичен парк тъне в мрак
Отговорните институции

Паркът се намира на територията на община "Красна поляна". По думите на подавалите многократно сигнали, от общината прехвърлят отговорността към Столична община. В нея сигналите се препращат до дирекция "Зелена система", която отговаря за поддръжката на парковете. Но не и за осветлението. Уличното осветление в района е поверено на "Лог-Сиберия" ЕООД. Дружеството няма договор за поддръжката на парка. Така хората попадат в институционален капан.

Двама са зам.-кметовете, чиито ресори имат общо с проблема. Кристиан Кръстев отговаря за транспорта, но и за осветлението, а Десислава Билева - за парковете. По думите на гражданите те също си прехвърлят топката и така проблемът остава нерешен.

От месеци столичен парк тъне в мрак
Нашият призив

Въпреки политическата ситуация в страната, въпреки ограничените бюджети, въпреки организационните проблеми, е недопустимо в европейска столица толкова месеци един парк да тъне в мрак. Няма как да се съгласим с аргументите, че някой друг носи отговорност за проблема.

Остава да се надяваме да не се стига до инциденти. И да потърсим Столична община, за да настояваме проблемът да бъде решен съвсем скоро.

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

От месеци столичен парк тъне в мрак

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.