Сигнализирай!

Град Баня остава без автогара по неясни причини (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.10.2021 г.
21
0

Град Баня остава без автогара по неясни причини според жители на града, които се обърнаха към нас. Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт представят темата.

Сигналът

Жители на град Баня, Карловско споделиха, че от 1 октомври автогарата в града не работи. Така много от тях, които пътуват ежедневно, трябва да чакат отвън на студа. Няма разписания или място за продажба на билети. Много автобуси дори не влизат до сградата на автогарата. Хората казват, че това създава големи неудобства - особено за учениците и пенсионерите от известния с минералните си води град.

Повече за автогарата

При приватизацията през 90-те години на миналия век автогарата в Баня е била придобита от частна фирма - "Магистрали" АД с управител Владимир Жожгов. Оттогава тя е функционирала целодневно с повече от 10 автобуса преминаващи за ден и хиляди пътници. Туристите също са се възползвали от услугите й, за да стигнат до градчето. И така до пандемията, заради която пътникопотокът намалява драстично. Собственикът решава, че не му е изгодно да работи при тези условия, междувременно е отнет и лицензът му.

Град Баня остава без автогара по неясни причини (РЕПОРТАЖ)
Позицията на кмета на Баня

Кметът на Баня Стамен Гешев също е сред засегнатите от проблема. Той разказа, че управителят на "Магистрали" АД е изтъкнал две причини за затварянето: намаленият пътникопоток и отнетия лиценз. Според него от община Карлово са забавили документацията, необходима за подновяване на лиценза, което било причина за отнемането му. Не е ясно дали той ще бъде подновен.

По думите на кмета в момента вариантите са два. Първият е лицензът да се поднови и хората да използват отново климатизираната и добре оборудвана автогара, с която разполагат. Вторият е от община Карлово да изградят навес и спирка, където пътниците да чакат автобусите. Разбира се, връщането на автогарата е най-добрият вариант. Обсъжда се и как да бъде подпомогнат управителят й заради кризата.

Очаквайте скоро разговорите ни с Владимир Жожгов и с кмета на Карлово д-р д-р Емил Кабаиванов. Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Град Баня остава без автогара по неясни причини

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.