Сигнализирай!

Шофьор получи „скоба“ докато е участник в ПТП (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.02.2022 г.
24
0

Шофьор  получи „скоба“ докато е участник в ПТП.

За това сигнализира наш зрител. Повече вижте в репортажа на Соня Тодорова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

Преди дни се свърза с екипа ни Георги Георгиев, който е участник в ПТП. Произшествието се случва на 27 януари тази година. За щастие, няма сериозни щети и пострадали. Водачите решават да напишат двустранния протокол, а преди това Георги мести автомобила си, за да не пречи на движението както е по закон.

В този момент пристигат служители на Център за градска мобилност и установяват, че водачът не е заплатил за паркиране в зона. Въпреки опита на водача да обясни за случая, служителите му поставят скоба. Двустранният протокол и документа за поставена скоба са с един и същ час – 14:31.

Позицията на ЦГМ

Екипът ни разговаря и с Емил Коларов – ръководител отдел „Паркиране“ в Център за градска мобилност. Коларов обясни, че няма случай, в който да е възможно паркиране без заплащане. Служителите „са си вършили работата“. На въпроса ни „може ли да бъде променена наредбата за паркиране при извънредни обстоятелства“ Коларов заяви, че това е възможно, но е по силите единствено на Столичен общински съвет.

Нашият екип е на мнение, че има недоразумение между Закона за движение по пътищата и нардбата за паркиране. Предстои да се срещнем със Столичен общински съвет и да поискаме това да бъде преразгледано.

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com или на телефон *3333.

Шофьор получи „скоба“ докато е участник в ПТП (РЕПОРТАЖ)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.