Сигнализирай!

Прокурорски син-рецидивист пребива хора в Перник, сред тях и известен футболист (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.06.2022 г.
55
0

Прокурорски син-рецидивист пребива хора в Перник, сред тях и известен футболист - за това сигнализираха близки на президента на Футболен клуб "Кракра" - Перник, които се обърнаха към нас. Те разказаха за случилото се пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

Преди няколко дни Васил Михайлов - 18-годишният син на прокурора и зам.-шеф на Окръжна прокуратура-Перник, пребива Андонов посред бял ден. Причината - слух, че той е казал нещо лошо за негова близка. В момента треньорът и президент на футболен клуб е в болница, очаква се да бъде изписан, но ще има трайни увреждания.

Прокурорски син-рецидивист пребива хора в Перник, сред тях и известен футболист

Пребиха президент на български футболен клуб

След като разказват за случилото се в социалните мрежи, близките на Андонов получават десетки видеоклипове и разкази на потърпевши. На тях се вижда как Михайлов бие полицай, футболист и други хора в Перник - някои от които му дължат пари. Той ходи въоръжен, не се изключва и възможност да употребява лекарства или други субстанции. Записва на видео почти всички нападения.

Безнаказаност, типично по български

Васил Михайлов е син на зам.-шефът на Окръжна прокуратура-Перник Бисер Михайлов. През 2010 година той е бил арестуван за лихварство. Тогава са разпитани свидетели и е установено, че той е отпуснал кредит на български гражданин от 30 000 лв. и е получавал лихва от 3700 лв. на месец. Прокурорът е отправял заплахи спрямо свидетели и семействата им и ги е принудил да поемат задължения за 10 000 евро. Крушата не пада по-далеч от дървото, казват хората.

Именно тази връзка кара младият шампион по ММА да се чувства напълно безнаказан. Малкото хора, осмелили се да подадат жалби срещу него, все още очакват отговор от прокуратурите, на които разследванията са разпределени.

В конкретния случай с Румен Андонов Михайлов е бил задържан, но и пуснат едва 7 часа след задържането си. От Окръжната прокуратура в Перник си направиха отвод и сега се очаква случаят да бъде разпределен на друго компетентно обвинение.

Нашият призив

Мълчанието за проблемите не ги решава, а ги задълбочава. Също като бездействието на институциите и умишленото прикриване на случаи, свързани с "техни хора". Надяваме се това да не е поредният случай, който да бъде "заметен под килима" след ден или два. Агресията не трябва да продължава безнаказана.

Скъпи приятели, не премълчавайте истината, колкото и да ви плашат последиците от казването ѝ понякога. Сигнализирайте ни на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прокурорски син-рецидивист пребива хора в Перник, сред тях и известен футболист

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.