Сигнализирай!

Внимание! В тези секции вероятно камерите ще имат "технически проблем" (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.03.2023 г.
16
0

Внимание! В тези секции вероятно камерите ще имат "технически проблем"! Те са много, в цялата страна са и са събрани от Обединение за честни избори в карта на сайта им. Коментира ги Никола Тулечки в репортажа на Виктория Симеонова.

Според данните на ОЧИ единствено в 23-и МИР в София няма високорискови секции. Най-много са високорисковите секции в Добрич 34, следвани от Пазарджик с 29 и Бургас, Варна и Сливен с с по 26. Цели 132 секции в област Кърджали са със средно ниво на риска.

В тези секции вероятно камерите ще имат "технически проблем"

Данните са базирани на специално изготвен индекс, отчитащ сигналите за нарушения в различните секции, промените в поведението на избирателите.

Наблюдавана е тяхната активност и промени в избора им. Анализирайки тези данни Тулечки се е натъкнал на някои доста интересни явления. Сред тях - рекорден брой преференции на места, рязък спад в активността след въвеждането на машините и още много. Забелязва се и къде хората от дадено населено място работят основно в дадена голяма компания, или пък са на държавна служба.

Той разказа за някои особено абсурдни случаи от предишните избори. Членове на секционна комисия влизат в "тъмната стаичка". Други помагат активно при гласуването с машини. Цяло село се "разболява" с covid точно в изборния ден. И още, и още.

Никола Тулечки е оптимист, че камерите до някаква степен ще гарантират честността на вота, макар да се очаква записите някъде да прекъснат. Ние не изключваме и шанс да бъдат изтрити, в някои от най-проблемите секции. Затова внимателно ще следим процеса особено на местата, където опасността от опити за "открадване" на вота е най-голяма.

Ето защо е важно на 2 април да гласуваме с машини - така шансът вотът ни да бъде подменен е далеч по-малък. Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция и в изборния ден само на gospodari.com и на телефон *3333.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.