Сигнализирай!

Пилонът на Рожен - частен бизнес, облечен като "патриотизъм" (Коментарът на "Господарите")

Gospodari.com
Gospodari.com
14.07.2023 г.
13
0

Пилонът на Рожен се оказа частен бизнес, облечен като "патриотизъм", съдейки по сайта на създателите си. И като казваме "частен бизнес", далеч не опираме само до аромата на кебапчета по време на откриването вчера. Схема на обектите под наем за дните на събора по случай откриването на съоръжението показва цели 15 ресторанта под наем на симпатичните цени от 10 до 20 хиляди лева:

Сред обектите виждаме и зони за забавления и палаткови лагери. По друг начин казано - материализиране на "патриотизма" и превръщането му в чиста печалба за определен кръг от хора. Които пък бяха първоначално финансирани от държавни компании, мотивирани от служебното правителство на президента Румен Радев. Същият президент, който вчера по време на откриването обвини всички хора, които не се възхищават на пилона, защото руши природата в района и демонстрира чувство за малоценност, примесено с комплекси, в "нихилизъм и безродие".

С песни и реч на президента знамето се качи на пилона “Рожен”

Но да се върнем към бизнес страната на пилона

Освен обектите под наем, на сайта му виждаме, че продължават да се събират дарения за поддръжката му. А сред дарителите освен държавни фирми са и най-често печелещите обществени поръчки за милиони евро - GP Group и ПИМК.

Демонстрацията на патриотизъм се радва и на щедра медийна подкрепа от всички обществени медии:

Иначе си е патриотична инициатива. Добре подплатена и с много неизвестни относно законността си, това е акция за повдигане на патриотичното чувство на народа. Или така твърдят инициаторите. Друг е въпросът, че същият този народ вместо от пилон на Рожен се нуждае например от детска болница, за каквато държавните компании не са толкова щедри на дарения. Или пък от реставрация на десетки исторически и архитектурни обекти, представящи България като нещо повече от страната с голямото знаме, но оставени от години да се рушат.

Важното е бизнесът с кебапчета да върви! И наемите да си влизат в правилните касички и чекмеджета.

Автор: Виктория Симеонова

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.