Сигнализирай!

Стюард избяга преди полет заради опасна температура на борда (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
31.07.2023 г.
31
0

Стюард избяга преди полет заради опасна температура на борда, разказва пред репортера ни Виктория Симеонова Мартин Бакърджиев, който е бил сред пътниците. Действието се разиграва миналата седмица. Полетът е на WizzAir по маршрута Кипър-София.

На борда е имало над 200 пътници. Всички те се наложило продължително време да стоят първо в ръкава на самолета, а после и в самия самолет без климатици и без достъп до чист въздух. Това предизвикало гневна реакция у тях, но по-необичайното - те станали свидетели как член на екипажа напуска борда на самолета, тичайки. Предполага се, че той е получил паник атака.

Престоят на пътниците на борда продължил. Без кислород и с непрекъснато напомняне от екипажа, че трябва да останат в самолета. В крайна сметка гневът им спомогнал да им позволят да напуснат.

Последвали часове, в които пътниците били на летището, докато отново ги уведомят, че полетът може да се състои. След още проблеми с багажа и организацията на борда в крайна сметка те успели да излетят. Но до кацането нямали яснота дали ще пристигнат на Терминал 1 или на Терминал 2, споделя още обърналият се към нас.

Всичко това показва в какви абсурдни ситуации могат да попаднат клиентите на нискотарифни компании. Освен комфорта, в случая се жертва и сигурността на пътниците.

Надяваме се това да е прецедент. Вече отправихме покана към авиокомпанията да представи гледната си точка, изпращаме сигнал и в Комисията за защита на потребителите.

А докато чакаме техните отговори, очакваме и вашите сигнали на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.