Сигнализирай!

Топ 10 абсурдни кандидати за власт (Коментарът на “Господарите”)

Gospodari.com
Gospodari.com
Вчера
9525
0

Отново е време за избори. И отново листите са пълни с кой от кой по-уникален кандидат за власт - а мислихме, че след Волгин евродепутат и таксиметров шофьор в комисия по превенция на корупцията, няма какво да ни изненада.

И така. Няма как да не започнем с един любимец на другарката Митрофанова - Евгени Минчев. Пи арът, когото като дете познавах като бивш ватман (и му виках батман) се оказа в листата на БСП. Горкият Копейкин, сигурно му е тъжно, че беше преластен и изоставен…

Друг типичен любимец на “интелектурално по-бедната част от населението” (по Георги Лозанов), също е част от листата на БСП - известният с антиваксърската реторика, въпреки над 40 000 жертви на ковид вируса, доц. Атанас Мангъров. Той не се свени да се хвали с постижението си:

И преди да ме обвините в полова дискриминация обръщам поглед към една представителка на “нежния пол”, която също се е устремила към депутатско кресло - Доцент Наталия Киселова. Тя с години беше “независим анализатор” - от тези наши любими говорещи глави от телевизора, които уж обективно представят политическата обстановка в страната. Днес коментира конституционни промени, утре се оказва кандидат-депутат. Няма как това да не е просто кариерно израстване. 0 шанс “независимите анализи” да са били леко наклонени в конкретна посока. Когато доцент Киселова знае какво й е, само Бареков и Хекимян знаят какво й е.


На нежния пол явно залага и “Ново начало” на момчето-феномен Делян Пеевски. Добре дошла в листата му е Дениз Хайрула от “Ергенът”. Само Ергенки не се бяха редили за власт.

Не толкова нежен, но също толкова абсурден е още един топ нелеп кандидат-депутат от листите на Пеевски - бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Той беше министър в правителството на “сглобката”, уж от ГЕРБ, а в крайна сметка без изненада се оказа човек на Пеевски и причината да се разпадне правителството. А защо е нелеп ли? Нали помните колко негови изцепки сме показвали.

Няма как да пропуснем завръщането в политиката на уж журналиста и бивш евродепутат Николай Бареков. Той се появява в листите на ДПС на Ахмед Доган. След като научи Хекимян как се пристава на Борисов и оглави телевизията на Пеевски ТВ 7, сега е номиниран и от почетния. Послушно момче, заслужило си го е! Само да не се превърне в следващия “феномен”, че не знам как ще му стоят килограмите “в добавка”:

В листата на Доган попада и Румен Гайтански-Вълкът. Ама какви ти разследвания за присвоени милиони, пране на пари и куп други причини този човек да е на място с решетки, а не на депутатско такова?! В държавата на абсурдите всичко е възможно!

Сред абсурдите в листите попада и една кандидатка от листата на Продължаваме промяната-Демократична България - Радост Караиванова-Чейрекова:

“Дори престъпниците трябва да получат шанс да се поправят”, споделя тя пред вече несъществуващата ТВ Европа.

С такова мислене, да не се чудим защо от ПП-ДБ генерално се занимават с опити да си поправят грешките, докато упорито ги задълбават.
От ПП-ДБ имат и още един абсурден кандидат за власт - да приветстваме в листите им пасторът Марин Тихомиров. А ето и неговата “рецепта за успех”:

https://fb.watch/uRYs0f1myj/

Сигурно по някакъв подобен начин си е спечелил мястото и в кандидатдепутатската листа. Да се надяваме поне да не е правил такива ритуали:


Макар шансовете за влизане в парламента на последния в тази класация ходещ абсурд да са пренебрежимо малки, няма как да пропуснем кандидат-депутата Ивайло Дражев. бивш кандидат за кмет, бивш президент на футболен клуб, бивш кандидат за президент на БФС, бивш затворник - идеалното описание на нелеп кандидат за депутатско място.

Такива са ни кандидат-депутатите! Абсурдни, криминалнопроявени и напълно готови да заемат банките в Парламента, който отдавна се превърна в просто цирк. Да не обиждаме цирковото изкуство обаче. За да не ги гледаме там, на 27 октомври е важно всеки от нас да отиде и да гласува по съвест - за някой от малкото останали нормални кандидати.

Хайде със здраве, умната и до скоро!

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.