<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104811" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пандемията е ...

Ричард Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат (видео)

25 Октомври 2021
0 3094

“Каква е разликата между моят сервитьор и държавен служител, където са по 20 човека в стая? Не може да има разделение на работещите хора в България. Аз лично ще кажа на служителите си, че който има документ – има, който няма, пак да си идва на работа. Нямаме право да ги спрем да идват на работа или да ги пуснем в неплатен отпуск. Имаме 20% ваксинация”. Това заяви в “Твоят ден” по NOVA Ричард Алибегов, председател на БАЗ и Алианса на туристическата индустрия в България.

По думите му, в момента 35, 40 и 45 лева струват тестовете. 

“От три седмици сме организирали правенето на тестове, една част плащаме браншовите организации или заведенията. Клиентът плаща 10 лв., другите – ние. Това струва по няколко хиляди лева на ден на собствениците”, заяви Алибегов.

Изтича гратисният период за зелените сертификати при посещение на заведения и молове

Ричард Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат

Според него трябва да се приемат теста на антитела на преболедуваните, но нерегестрирани, както и европейската концепция за безплатни тестове.

Алибегов смята, че трябва да се приеме теста на антитела на преболедуваните, но нерегестрирани, както и европейската концепция за безплатни тестове.

“Безпрецедентно е да се въвежда зелен паспорт при под 60% ваксинация, защото застрашава икономиката на страната. Това е смърт за бизнеса. Имаме 1,5 млн. преболедували. Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.”, смята Алибегов.

Той подчертава, че и проверяващите следва да представят зелен сертификат. И попита дали само сервитьорите трябва да представят сертификати, тъй като само тях клиентите ги виждат.

Ричард Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции