<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145415" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дете удря в з...

Роботи изместват готвачите в ресторантите (видео)

26 Септември 2022
0 310

Роботи изместват готвачите в ресторантите. Запознайте се с Flippy, Sippy и Chippy. Това са роботи, които могат да готвят пържени картофи, да наливат напитки. Също и да правят тортила чипс в ресторанти за бързо хранене, пише “Дейли мейл”.

Изкуствен интелект в ресторант решава какво ни се яде (видео)

Роботи изместват готвачите в ресторантите (видео)

Така се решава проблемът с недостиг на работна ръка.

Кухненските роботи Flippy, Sippy и Chippy са създадени от калифорнийската компания Miso Robotics. Те изпълняват редица задачи в ресторанти за бързо хранене. Има почти 200 000 такива ресторанта в САЩ. И няма кой да работи.

Веригите Wing Zone, Jack in the Box, Chipotle Mexican Grill, White Castle и др. вече решиха постепенно да оборудват своите обекти с роботите. Машините ще изпълняват най-трудната, рутинна и неприятна работа. Flippy, Chippy и Sippy нямат нужда от почивки и не се оплакват от условията на работа.

Подробности

Роботът Flippy може да готви 300 хамбургера на ден и да пържи картофи. Той струва $3000 на месец (под наем) в допълнение към цената на инсталацията.

Според вицепрезидента на мрежата Jack in the Box роботите са необходими за повишаване на ефективността, а не за намаляване на персонала.

“Нашият служител, който пържеше на фритюрник, ще получи повишение. А Флипи ще стане негов помощник“, обяснява мениджърът.

Разрастване

Веригата за бързо хранене Wing Zone подписа споразумение с Miso Robotics през май за инсталиране на Flippy във всички бъдещи ресторанти.

Веригата Jack in the Box също възнамерява да оборудва големите си обекти с кухненските роботи Flippy и Sippy до 2023 г. Sippy бързо налива, етикетира и запечатва напитки.

Miso Robotics има друга машина, наречена Chippy. Тя готви тортила чипс в Chipotle Mexican Grill.

Решението да се използва автоматизация в кухнята е разбираемо. Повече от половината собственици на ресторанти за бързо хранене в Съединените щати казват, че намирането на служители днес е почти основният проблем за тях.

Роботи изместват готвачите в ресторантите (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции