<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148854" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как да се мас...

Русия иска да забрани празнуването на Хелоуин

27 Октомври 2022
0 203

Русия иска да забрани празнуването на Хелоуин, съобщават от РИА “Новости”. Идеята е инициирана от представителката на руския Съвет на федерациите Олга Ковитиди.

Висшата чиновничка е инициирала създаването на проектозакон за забрана на празници от типа на Хелоуин и Свети Валентин в Русия.

Русия иска да забрани празнуването на Хелоуин

Как да се маскират политиците за Хелоуин? (видео)

„Нашите деца участват в Хелоуин всеки ден – гледат анимации за чудовища, възрастни и подрастващи гледат филми на ужасите или играят компютърни игри с мъртъвци“, възмущава се Ковитиди.

Според нея трябва да се предвиди пълна забрана на подобни явления като празника на Вси светии в последния ден на октомври. Причината – „не бива в съзнанието на децата ни този ден да остава като окървавена част от нашата история. Защото разрушението е очевидно“. Това било „антидуховна култура, дошла от Запада“, а руският народ някак си се е оказал податлив към нея, казва Ковитиди, цитирана от “Площад Славейков”.

Русия иска да забрани празнуването на Хелоуин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции