<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145504" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гълъб Донев с...

Русия планира затваряне на границите и въвеждане на “изходна виза”

26 Септември 2022
0 686

Русия планира затваряне на границите и въвеждане на “изходна виза”, пише руското издание Медуза, позоваващо се на източници от президентството на Руската федерация.

Най-вероятната дата за въвеждане на забраната е 28 септември.

Вторият източник, също близък до администрацията на президента, твърди, че това ще стане „след референдумите“. Те се провеждат в самопровъзгласилите се ДНР, ЛНР и в окупираните територии на Херсонска и Запорожка области на Украйна. Ще приключат на 27 септември вечерта.

Украйна призовава за криминализирането на знака "Z"

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия (Коментарът на “Господарите”)

Изданието отбеляза, че ще бъде въведено подобие на “изходни визи”: за да напуснат Русия, мъжете ще трябва да получат разрешение от военната служба.

По-рано Медуза същ писа, че границите за мъже ще бъдат отворени до края на “референдумите” на 27 септември.

Мобилизацията в Русия започна на 21 септември. Според руския президент Владимир Путин на мобилизация подлежат тези, които са в запаса. “Приоритетно” на мобилизация подлежат редници и сержанти до 35 години, младши офицери – до 50 години, старши офицери – до 55 години. В Русия войниците и сержантите са в запаса до 50 години, а генералите вече са до 70 години.

Като част от мобилизацията Русия ще призове 1,2 милиона души в армията. Това каза по-рано пред Meduza източник, близък до едно от федералните министерства. Кремъл отрича тази информация.

На този етап руснаците могат да влязат без задграничен паспорт в Армения – за 180 дни, в Беларус – за 90 дни и в Киргизстан и Казахстан – за 30 дни.

Със задграничен паспорт, но без виза руснаците могат да пътуват до Сърбия, Черна гора, Молдова, Азербейджан, Таджикистан, Узбекистан, Грузия, Индия, Индонезия, Малайзия, Шри Ланка, Монголия, Камбоджа, Лаос, Виетнам, Израел,Катар, Непал, Турция, Мавриций, Южна Корея, Тайланд, Мексико, Аржентина, Бразилия, Уругвай, Чили, Еквадор, Перу, Доминиканската република, Коста Рика, Египет, РЮА, Мароко. За останалите държави е необходима виза, а в момента няма как такава да бъде издадена.

Русия планира затваряне на границите и въвеждане на “изходна виза”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции