<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144080" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МААЕ иска Рус...

Русия стопира референдумите за анексия на окупираните територии в Украйна

12 Септември 2022
0 288

Русия стопира референдумите за анексия на окупираните територии в Украйна. Това пише рускоезичното опозиционно издание “Медуза”, цитирано от Mediapool.

Източници, близки до Кремъл, посочват, че замислените референдуми за “присъединяване към Русия” на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка народни републики, както и на окупираните части от украинските области Запорожка, Харковска и Херсонска се отлагат за неопределено време. В тях по време на инвазията бяха формирани т. нар. военно-гражданска администрация.

Украйна обяви, че е превзела Купянск, Русия се изтегля от Харковска област (видео)

Свързаните с Кремъл политтехнолози, работили в Харковска област и Запорожието, вече са отзовани в Русия. Засега на място остават тези, подготвяли референдум в Херсонска област.

Украйна започна настъпление за връщане на контрола върху окупираната Херсонска област

Обявената от Русия за “чуждестранен агент” медия припомня, че успешното анексиране на новозавладените територии ще стане още през април. После заради неуспехи на фронта крайният срок е бил изместен за май, а след това и за 11 септември, деня на регионалните избори в Русия.

Русия стопира референдумите за анексия на окупираните територии в Украйна
Geopolitical concept. Ukraine and Russia military conflict.

Следваща възможна дата за провеждането им е 4 ноември – Денят на народното единство, който се отбелязва като държавен празник в Русия.

Русия стопира референдумите за анексия на окупираните територии в Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции