<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141828" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: При взрив на ...

Руска групировка пое отговорност за убийството на Дугина

22 Август 2022
0 713

Руска групировка пое отговорност за убийството на Дугина, предава в. “Сега”, цитирайки интервю с бившия депутат от руската Дума Иля Пономарев в Twitter.

В предаването “Утро февраля” той заяви, че е упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, в което се поема отговорност за деянието и се атакува персонално Путин.

Даря Дугина, дъщерята на философа – евразист Александър Дугин, наричан “мозъкът на Путин” загина при взрив на автомобила ѝ край Москва.

При взрив на кола загина дъщерята на “идеолога” на Владимир Путин (видео)

“Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт”, се казва в изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов в Киев.

Украинската страна категорично отхвърли да има връзка с убийството на младата жена.

“Ние не сме терористична държава”, каза съветникът на президента Зеленски – Михайло Подуляк. Според него става въпрос за борба за власт между различни групировки в Русия.

Иля Пономарьов бе депутат в руската Дума до 10 юни 2016 г.,който още през юни 2014 г. емигрира в САЩ. Пономарьов е единственият депутат, гласувал против анексирането на Крим през 2014 г. По думите му, Путин лично е взел решение за анексирането на Крим в нощта на 23 февруари. А планът да превземе цяла Украйна възникнал емоционално.

Видео: Twitter

Руска групировка пое отговорност за убийството на Дугина

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции