<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134031" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЕМ допусна в...

Съдът отмени всички решения от извънредния конгрес на БФС

16 Юни 2022
0 6328

Съдът отмени всички решения от извънредния конгрес на БФС, предава Dir.bg.

Софийският градски съд отмени всички решения от провелия се на 12 октомври миналата година извънреден конгрес на Българския футболен съюз.

Боби Михайлов се превръща във вечния президент на БФС (видео)

Съдът отмени всички решения от извънредния конгрес на БФС

Съдът е уважил исковата молба на аматьорския клуб Балкан (Варвара), който сезира за нарушение на устава, както и за възпрепятстването на делегата на клуба – адвокат Георги Градев, от участие в конгреса.

Медията припомня, че на въпросния извънреден конгрес Борислав Михайлов бе преизбран за президент на родната централа, като също така бе утвърден нов Изпълнителен комитет.

Тогава от екипа на Димитър Бербатов оспориха решенията, защото според тях е трябвало да има балотаж, защото Михайлов спечели с 241 от 483-те гласа, при положение, че по устав той се нуждаеше от 242 гласа.

След въпросния конгрес Балкан (Варвара) бе изхвърлен от структурите на БФС, но членството вече може да бъде прието.

По всяка вероятност делото ще бъде гледано и на по-висока инстанция след евентуално обжалване от страна на БФС.

Преизбирането на Михайлов на 12 октомври, което съдът отмени, направи така, че през март Димитър Бербатов направи свой паралелен конгрес с участието на 76 клуба, които еднолично го избраха за президент.

Това само отприщи още абсурдни ситуации във футбола ни. Дни по-късно от БФС изхвърлиха всички тези 76 клуба, а няколко месеца по-късно централата организира свой редовен конгрес, който обаче не бе изборен и в него не бе заложена точка от дневния ред за избиране на нов президент.

Причината бе, че БФС се основа на преизбирането на Михайлов от октомври, което от днес е отменено.

Източник: Dir.bg

Съдът отмени всички решения от извънредния конгрес на БФС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции