<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=156322" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Качеството н...

Започнаха разговорите между Байдън и Зеленски (видео)

21 Декември 2022
1 200

Започнаха разговорите между Байдън и Зеленски.

Самолетът с украинския президент Володимир Зеленски кацна по-рано във военновъздушна база близо до Вашингтон, предаде NOVA. Телевизионни кадри показаха как самолетът е посрещнат от голям конвой на пистата.

Започнаха разговорите между Байдън и Зеленски (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Това е първото посещение на украинския президент в чужда страна от началото на войната през февруари. Пътуването му бе сравнено с коледната поява на Уинстън Чърчил в Капитолия през 1941 г., дни след като нападението на Япония над Пърл Харбър вкарва САЩ във Втората световна война.

Зеленски беше посрещнат в Белия дом от президента Джо Байдън.

Очаква се Зеленски да говори и пред Камарата на представителите. Председателят Нанси Пелоси призова членовете ѝ в писмо да не отсъстват от залата. Текстът гласи още, че ще се “постави специален фокус върху демокрацията”.

Гледайте на живо:

Официално ще бъде обявен новият пакет от помощи на стойност почти 2 милиарда долара. За първи път в мащабния пакет се включва батарея от системите за противоракетна отбрана “Пейтриът”, както и авиационни бомби с прецизно насочване.

Володимир Зеленски заминава за САЩ, за да се срещне с Джо Байдън

Започнаха разговорите между Байдън и Зеленски (видео)

Конгресът е на път да одобри още почти 45 милиарда долара помощ за Украйна като част от мащабния законопроект за правителствените разходи. Засега обаче САЩ не са склонни да предоставят на Украйна свои изтребители.

Путин три пъти е отлагал инвазията в Украйна, твърди разузнавач

Започнаха разговорите между Байдън и Зеленски (видео)

Междувременно стана ясно, че Русия обмисля 30% увеличение на въоръжените си сили до 1 милион и половина души. 

„Известно е, че днешният военен потенциал и възможности на почти всички големи членки на НАТО са използвани. Въпреки това, нашите войници, сержанти и офицери се сражават за Русия смело. Те постигат нашите цели малко по малко. Без съмнение, всички тези цели ще бъдат постигнати на всички руски територии”, заяви Владимир Путин.

Путин подчерта, че Русия не е виновна за войната, защото и двата народа изживявали трагедия. Той поиска ядрените способности на страната му да бъдат развити допълнително, защото те били основен гарант за суверенитета и териториалната цялост, стратегическото равенство и баланса на силите в света.

Започнаха разговорите между Байдън и Зеленски (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции