<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106734" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 3300 заведе...

Сандански е централата на фалшивите Covid сертификати, твърди гръцко издание (видео)

07 Ноември 2021
0 288

Сандански е централата на голяма престъпна верига за издаване на фалшиви сертификати за Covid-19, съобщава гръцкият вестник „Катимерини“, цитиран от bTV.

“Катимерини” посочват още, че в случая са замесени митнически служители и от двете страни на границата, които не извършват правилно проверки.

Полицията в Гърция е предала информация на българските служби, но отговор няма. В коментар пред „Катимерини“ става ясно, че разследването в южната ни съседка за момента е спряно. Причината – невъзможност да бъде обхваната цялата верига.

Гърция търси решение на проблема с фалшивите сертификати от България

Сандански е централата на фалшивите Covid сертификати, твърди гръцки вестник

От полицията в Серес коментират, че през летните месеци на граничен пункт Кулата – Промахон са засечени туристи от България, които се опитват да влязат на територията на Гърция с фалшиви тестове за коронавирус, но до момента фалшиви европейски сертификати не са засичани.

Здравните власти в България отричат

По информация от Регионалната здравна инспекция в Благоевград на граничния пункт “Кулата-Промахон” здравните експерти, които сканират баркодовете на сертификатите, до този момент не са имали случай на фалшив документ, отхвърлен от системата за проверка.

Според тях, ако има злоупотреба срещу пари, тя е практически недоказуема, тъй като медиците удостоверяват, че е направена ваксина и никой не може да докаже, че всъщност не е поставена

От пресцентъра на МВР не могат да дадат информация дали Дирекция “Международно оперативно сътрудничество” работи по подобен сигнал за масово издаване на фалшиви сертификати.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции