<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128999" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Строителство...

Сандов: Шефът на РИОСВ-Хасково е бил заплашен, за да пусне ТЕЦ „Марица 3“ (видео)

12 Май 2022
0 184

Шефът на РИОСВ-Хасково е бил заплашен и подложен под натиск, за да отмени заповедта си за спиране на работа на ТЕЦ „Марица 3“. Това заяви екоминистърът Борислав Сандов на брифинг пред журналисти.

Тази сутрин служителите на ТЕЦ-а се готвеха за протест срещу спирането на работата. Малко след това обаче тя бе възобновена.

Екоминистерството затвори “черната” ТЕЦ “Марица 3”

Сандов твърди, че има нова издадена заповед за спирането на работата на “Марица 3”, отново от директора на РИОСВ-Хасково.

Сандов: Шефът на РИОСВ-Хасково е бил заплашен, за да пусне ТЕЦ „Марица 3“ (видео)

„Започвам с една лоша новина – преди малко излезе решението на Европейския съд в Люксембург. България е осъдена за наднормени нива и системно нарушение през последните години по отношение на серния диоксид в Югоизточен район. Това е първото решение и то е установително. Но на практика по тази наказателна процедура следва Европейската комисия да установи дали ние сме прекратили това нарушение. В противен случай ще отправи нов иск към Европейския съд в Люксембург, който този път носи със себе си и финансови санкции за страната ни“, каза Сандов.

Сандов: Шефът на РИОСВ-Хасково е бил заплашен, за да пусне ТЕЦ „Марица 3“ (видео)

Екоминистърът коментира и отменения протест.

ТЕЦ “Марица 3” остава затворен, разпореди съдът

„Аз съм организирал множество протести. Като казвам множество – над 100. Винаги по закон. Установих днес от документите, които пристигнаха от Столична община, че има нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите при уведомлението на синдиката. Свързах се със Столична община и обясних, че съм установил това нарушение и че мога да предприема действия. Малко по-късно автобусите тръгнаха на обратно. Това е моето обяснение“.

Сандов: Шефът на РИОСВ-Хасково е бил заплашен, за да пусне ТЕЦ „Марица 3“

Източник и видео: bTV
Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции