<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149901" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джакпотът в а...

САЩ насърчават Украйна за преговори с Русия

06 Ноември 2022
0 1133

САЩ насърчават Украйна за преговори с Русия.

Администрацията на президента Байдън неофициално насърчава украинските лидери да дадат знак, че са отворени за диалог с Русия. И да се откажат от публичния си отказ да се ангажират в мирни преговори, докато президентът Владимир Путин не бъде отстранен от власт.

Вижте колко голяма е инфлацията при лекарствата за простуда в аптеките

САЩ насърчават Украйна за преговори с Русия

Това твърди вестник Washington Post. Изданието цитира неназовани източници, запознати с обсъжданията, пише Офнюз. Всъщност искането на американски длъжностни лица не цели тласкане на Украйна към масата за преговори. А е пресметнато усилие да се гарантира, че Киев ще запази подкрепата на други държави. В тези държави гласоподавателите се притесняват, че войната ще се разпалва още дълги години.

Текстът

Публикацията подчертава, че обсъжданията демонстрират сложната позиция на администрацията на Байдън към Украйна. Това на фона на публичните обещания на американски представители да подкрепят Киев с огромни суми помощ. И то „толкова дълго, колкото е необходимо“.

Същевременно те се надяват 8-месечният конфликт, който се отрази тежко върху световната икономика и предизвика страхове от ядрена война, да бъде разрешен.

Оценката

Washington Post пише, че американските служители споделят оценката на своите украински колеги, че за момента Путин не се отнася сериозно към преговори. Но признават, че забраната на украинския президент Володимир Зеленски да се преговоря с Путин е предизвикала загриженост. Особено в части от Европа, Африка и Латинска Америка. Там където последиците от войната върху цените на храните и горивото се усещат най-остро.

„Умората от случващото се в Украйна е реална за някои от нашите партньори.“ Цитатът е от неназован американски източник.

Съветът по национална сигурност на Белия дом и Държавният департамент не са отговорили веднага на искането за коментар на публикацията, съобщи Ройтерс.

САЩ насърчават Украйна за преговори с Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции