<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149868" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чистачка съд...

Ще има среща между ГЕРБ и “Продължаваме промяната” (видео)

05 Ноември 2022
0 165

Ще има среща между ГЕРБ и “Продължаваме промяната”, твърди Плевнелиев пред Нова ТВ. Срещата ще е следващата седмица и ще е пред камерите.

От страна на ГЕРБ ще участва Томислав Дончев, а от страна на ПП ще участват Асен Василев и Кирил Петков. Контактната група няма да присъства там, “но двете политически партии започват да си говорят”, обясни Плевнелиев.

Китай за първи път поиска Русия да спре ескалацията на войната в Украйна

Ще има среща между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" (видео)

“Ние с г-н Паси сме реалисти. Не искаме поредната нестабилност, нови избори. Искахме да дадем всичко от себе си, за да може България да мине през трудните моменти, които ни очакват”, коментира президентът Росен Плевнелиев.

“Една от причините да се захванем с това беше, че вече за трети път в последните 33 години, националният ни живот се определя от геополитиката”, каза и д-р Соломон Паси. 

Ще има среща между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" (видео)

Контактът

Плевнелиев, обясни, че именно той и бившият министър на вътрешните работи Соломон Паси са потърсил ГЕРБ. “Съдбата ни събр с д-р Паси. В никакъв случай това не е идея на Борисов и партия ГЕРБ”, заяви Плевнелиев. По думите му се водят и неформални разговори. Такива той е провел с Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер. 

“И вече имаме резултати”, каза Плевнелиев, визирайки предстоящата среща между ГЕРБ и ПП. 

България няма нужда от президентска република, категоричен бе Паси. 

“Считам, че не бива да се повдига тази тема. Тя е крайно вредна и ще погребе нашата крехка демокрация”, коментира Плевнелиев. “Вярваме, че ще имаме правителство”, допълни той. 

Според него шансовете за кабинет се увеличават, а контактната група остава в контакт с всички лидери. 

Мандатите

“С първи мандат ще бъде трудно. С втори мандат – защо не? със сигурност третият мандат дава изключителни възможности. На нас много ни се иска ДБ да поемат инициативата, защото те имат златен шанс”, смята Плевнелиев. Според него, ако ДБ поеме лидерството, ще има подкрепата на ГЕРБ и ПП. “Това ще направи едно много устойчиво правителство, което може да направи чудеса”, каза той. 

Ще има среща между ГЕРБ и “Продължаваме промяната” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции