<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100992" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бил Гейтс каз...

Швейцария решава на референдум за еднополовите бракове

26 Септември 2021
0 200

Швейцария решава на референдум за еднополовите бракове. Това предава NOVA.

Гласоподавателите ще се произнесат днес на референдум дали да се разрешат еднополовите бракове в богатата алпийска държава. Тя е една от малкото в Западна Европа, където еднополовите двойки все още нямат право на законен брак.

Европарламентът призова всички държави в ЕС да признават еднополовите бракове

Швейцария разреши еднополовите граждански съжителства от 2007 г. Швейцарското правителство, което подкрепя референдума “Брак за всички”, казва, че евентуалното одобряване на предложените промени би приравнило юридическия статут на еднополовите двойки с този на хетеросексуалните, позволявайки им да осиновяват деца, както и да се даде възможност на един от съпрузите, ако е чужденец, да кандидатства за швейцарско гражданство.

Швейцария решава на референдум за еднополовите бракове

Противниците на предложените промени твърдят, че замяната на гражданското съжителство на еднополови двойки с право на законен брак по някакъв начин би подкопало основите на традиционното семейство, основано на съюз между мъж и жена.

Според анкетите референдумът, който би позволил също достъп на двойки от лесбийки до дарена сперма, се очаква да мине. Проведени в последно време социологически проучвания сочат, че промените се ползват с 60 процента подкрепа, но разликата се стопи с наближаването на деня на референдума.

Швейцария решава на референдум за еднополовите бракове

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции