<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168877" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Цените на хра...

Silvergate обяви доброволна ликвидация и срина биткойна

09 Март 2023
0 284

Silvergate обяви доброволна ликвидация и срина биткойна до нови рекордни нива от 21 600 долара, пише Булевард България.

Вчера една от водещите банки, опериращи на криптопазара обяви „добороволната ликвидация“ за „най-добрият път напред“. В светлината „неотдавнашните събития в индустрията и регулаторните органи“ планът ѝ включва пълно изплащане на депозитите, заявиха от банката. Казаното съвпада със скандалите около криптоборсата FTX и обвинения в измами Сам Банкман-Фрийд.

Сам Бенкман-Фрийд излезе от затвора с рекордна гаранция от четвърд милиард (видео)

FTX се срина миналия месец след поредица от загуби в общ размер от над 8 милиарда долара в депозити на клиенти.

Случаят с ликвидацията на Silvergate е пример за въздействието върху индустрията на цифровите активи от фалита на FTX. Банката отчете загуба от 1 милиард долараза четвъртото тримесечие на 2022 година, след като инвеститорите се втурнаха да изтеглят депозити на стойност 8 милиарда. Множество партньори на банката, включително именити фирми като Coinbase Global Inc и Galaxy Digital, прекъснаха връзките си със Silvergate миналата седмица.

Silvergate обяви доброволна ликвидация и срина биткойна

Silvergate е основана през 1988 година като кредитно-спестовно дружество. През 1996 е превърнато в банка със само три клона на територията на Калифорния. Влиза в пазара на криптовалути през 2013 година с възхода на биткойн.

Крипто компания обявява банкрут след краха на FTX

Миналата седмица банката прекрати дейността на своята платежна система Silvergate Exchange Network. Мрежата си за крипторазплащания бе едно от най-популярните ѝ предложения. Тя даваше възможност за денонощни преводи между инвеститори и криптоборси, за разлика от традиционните банкови преводи, чието уреждане често отнема дни.

Silvergate обяви доброволна ликвидация и срина биткойна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции