<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149754" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС ще възстан...

След тези думи Явор Божанков беше отстранен като заместник-председател на правната комисия в Парламента (видео)

04 Ноември 2022
0 2354

След тези думи в подкаста на Полина Паунова за Капитал Явор Божанков беше отстранен като заместник-председател на правната комисия в Парламента. Явно да говориш свободно не е на почит в БСП.

Вчера депутатът от левицата обяви, че подкрепя даването на оръжие за Украйна. Той също така подчерта, че е против връщането на гласуването с хартиени бюлетини. Всичко това обаче явно му коства поста в правната комисия. От днес той е преместен в конституционната комисия.

След тези думи Явор Божанков беше отстранен като заместник-председател на правната комисия в Парламента (видео)

Искаме си хАртийките и белязките, бе! (Коментарът на “Господарите”)

Какво каза Божанков вчера в подкаста на “Капитал”?

“Всичко много ми прилича на битова случка. Виждаме как мъж бие жена си на пътя, виждаме го това на обществено място, само че първата опорка е, че това си е техният семеен конфликт. Това е опорката с братските народи”.

По думите на Божанков във военни конфликти трябва да се избира страната на слабия и нападнатия, а в случая това е Украйна.

Депутатът не гласува с групата си и по друго знаково решение на БСП: връщането на хартиената бюлетина. Той коментира, че е защитавал въвеждането на машинното гласуване и не може така лесно да пренебрегне аргументите си оттогава. От думите му стана ясно, че ще обмисли как да гласува в пленарна зала по промените в Изборния кодекс.

Божанков коментира също и ситуационните комисии в Народното събрание – за връщането на хартиената бюлетина, за изпращане на военна помощ за Украйна, както и т.нар. коалиция “Капитан Андреево”, която попречи на депутата от ПП Иван Христанов да стане шеф на земеделската комисия в НС. Според народния представител “няма конспирация”, а просто “интереси и решения на различни партии се засичат”.

Какво обаче ще се случи с политическото бъдеще на Явор Божанков и дали отстраняването му от правната комисия не е просто намек, че трябва да е по-внимателен в публичните си изказвания, ще разберем скоро.

След тези думи Явор Божанков беше отстранен като заместник-председател на правната комисия в Парламента (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Пешо

    04 Ноември 2022

    Олигофрен

Реакции