<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145124" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Продадоха на ...

Space X иска да осигури сателитен интернет в Иран

21 Септември 2022
0 50

Space X иска да осигури сателитен интернет в Иран. Компанията ще подаде молба, за да бъде освободена от спазване на санкциите, които САЩ са наложили върху Иран. Това каза собственикът на компанията Илон Мъск.

Какво според българите са сателитите на Мъск (видео)

Милиардерът съобщи, че сателитният интернет на Starlink е достъпен до всеки континент, включително и Антарктида.

Space X иска да осигури сателитен интернет в Иран
iStock

Роденият в Иран научен журналист Ерфан Касрай публикува в Twitter как предоставянето на услугата в Иран може да промени бъдещето на страната. А коментарът му много заинтригува Мъск.

Подаръкът на Илон Мъск за Украйна: Защо Starlink е така оспорван

Starlink стартира през 2020 г. и предоставя сателитен интернет на висока скорост на хора, намиращи се в лошо покрити райони. Съзвездия от 42 000 сателити кръжат ниско над планетата и подпомагат процеса. Starlink дори укрепи комуникационната връзка на украинската армия още в началото на войната.

Space X иска да осигури сателитен интернет в Иран
iStock

Иран е санкционирана от САЩ още от времето на Доналд Тръмп заради ядрените дейности, които извършва. Макар президентът Джо Байдън да иска да обнови дипломатически отношения, Техеран не може да даде трайни обещания на Вашингтон.

Space X иска да осигури сателитен интернет в Иран

Източник: France 24

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции