<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121771" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спират плано...

Спират парите на руските ютубъри от руска публика

10 Март 2022
0 278

YouTube спира напълно монетизацията на видеата от руски зрители заради войната в Украйна. Решението идва 2 дни, след като Руската федерация блокира сайта, който е собственост на Google, на своя територия, пише Клуб Z.

YouTube бяха сред първите, санкционирали руско съдържание онлайн, когато блокираха каналите на RT и всички други руски държавни медии на платформата си. Това се случи преди войната. Русия настоя блокадата да бъде вдигната. А след като получи отказ, блокира цялата платформа.

Google блокира руски приложения и карти, дарява и 15 млн. долара на Украйна

Мнозинството от руските ютубъри обаче знаят как да заобиколят подобна забрана с лекота, като например чрез виртуална частна мрежа.

Спират парите на руските YouTube-ъри от руска публика

Решението на YouTube да спре монетизацията би трябвало да значи, че руските канали няма да печелят нищо от реклами. Това би засегнало в голяма степен най-популярните от тях. В добавка Google блокира монетизация и от много подуслуги – спонсорство, суперчат и даренията, които идват с него, суперстикери, и пр., идващи от руски зрители.

“Тези изменения не се разпростират върху зрителите, намиращи се извън Русия”, подчертават от платформата.

Тоест тези, които създават международно съдържание и основната им публика е извън Русия, няма да претърпят големи загуби.

Спират парите на руските YouTube-ъри от руска публика

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции