<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125583" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 6 последни сл...

Спортният министър заплаши БФС с отнемане на лиценза

12 Април 2022
0 655

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заплаши БФС с отнемане на лиценза, ако в срок до 25 май не получи документ за бюджет, приет от Общо събрание. Освен това министърът очаква да му бъде предоставен отчет за изпълнение на 4-годишна програма. А също и финансов отчет за изминалата година.

Приятелски мач между правителствата на България и Северна Македония предлага спортният министър
БулФото

В съобщението си, публикувано във Facebook, той обяви, че е изискал “Българският футболен съюз да представи в деловодството на Министерството на младежта и спорта приет от Общото събрание бюджет на БФС за 2022 г. на хартиен и електронен носител в срок до 25 май.

В противен случай ще “бъда принуден да предприема действия по чл. 24, ал. 2 от Закона за физическото възпитание и спорта”, написа министър Василев.

Междувременно стана ясно, че БФС свиква нов конгрес на 20 май. Това в установила проверка на NOVA в Търговския регистър.

От Изпълкома отмениха насрочения за 18 март редовен конгрес, на който трябваше да бъде гласуван въпросният бюджет. Посоченият мотив гласеше, че съдът не се е произнесъл по жалби на Димитър Бербатов и клубове за извънредния конгрес от октомври 2021 г.

Изпълкомът на БФС официално отмени конгреса на 18 март (видео)

Клубове избраха Бербатов за президент на БФС на алтернативен конгрес

Въпреки това Бербатов и екипът му сами организираха общо събрание на въпросната дата. Бившият нападател на “Манчестър Юнайтед” беше избран за президент от близо 80 присъстващи клуба. Настоящото ръководство на БФС обаче не признава резултатите, а голяма част гласувалите клубове бяха изключени. Това доведе до напрежение и протест пред базата в Бояна. 

Спортният министър заплаши БФС с отнемане на лиценза

Протестиращи замерят сградата на БФС с кивита (видео)

Искането за свикване на Общо събрание беше отправено още на 24 март. Първоначално длъжностно лице от Търговския регистър отказа вписването на поканата, но БФС обжалва. Днес съдът е отменил “отказа” и поканата за свикване на Конгрес е публикувана в Търговския регистър и от този следобед е в сила.

Дневният ред на събранието

На предстоящото общо събрание на 20 май ще бъдат гласувани програма за развитие и проектобюджетът на българския футбол за периода 2022-2026 година, както и отчет на Изпълнителния комитет за предходния мандат.

Спортният министър заплаши БФС с отнемане на лиценза
БулФото

Спортният министър заплаши БФС с отнемане на лиценза

Източник: NOVA, Facebook

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции