<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147494" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 52 учени от БА...

Стоичков попадна в класация за най-великите футболисти, вижте кой е начело

13 Октомври 2022
0 2371

Стоичков попадна в класация за най-великите футболисти, вижте кой е начело. Камата попадна сред стоте най-добри в играта според авторитетното издание FourFourTwo.

Българинът, който е на 89-ото място, е описан като нападател със “славна непредсказуемост”, пише “Дневник”.

Начело в класацията са двама аржентинци. Лионел Меси е на върха. А на второ място е поставен Диего Марадона. В тройката влиза още един действащ футболист – Кристиано Роналдо.

За Стоичков се посочва, че е бил в основата на “дрийм тийма” на “Барселона”, воден от Йохан Кройф в началото на 90-те години на миналия век. Състав, който донесе първата в историята на клуба европейска шампионска купа.

Качества

“Българинът имаше славата на футболист, който импровизира, но и стана известен с горещия си темперамент (можете да разберете защо Кройф го взе). Имаше похвален директен дрибъл и полезния навик да хваща вратарите неподготвени с мощни удари от необичайно разстояние”, пишат авторите.

Работата

В момента легендата Ицо Стоичков е рекламно лице.

“Не ми липсва треньорската скамейка. Преживях няколко странни неща, които докоснаха сърцето ми. Не можех да си позволя да опетня името си заради един мач. В крайна сметка винаги съм се борил за страната си и за “Барселона”, каза Стоичков в интервю за испанския “Ас” по-рано през тази година.

Той даде пример с работата си в Испания и в южноафриканския “Мамелъди съндаунс”.

Стоичков за отказа да бъде треньор: Не може някой да ми казва, че трябва да загубя

На рождения си ден Христо Стоичков призова хората да се ваксинират (видео)

“Да ми дойде някой, който не е от моя спорт, и да ми каже какво трябва да правя – това или онова, да спечеля мач или да загубя мач… Това при мен не минава. Не искам да говоря повече за това”, заяви Стоичков.

И добави: “Разкриха се неща от времето ми в “Селта”. Двама президенти говориха с мен по телефона. Дали печеля, дали губя. В Южна Африка стана същото. В националния отбор – също. А моето име не се петни”.

“Приемам, че на терена беше жестоко, че играех по такъв начин, но когато ми се докосне сърцето, не издържам”, допълни Стоичков.

Той заяви, че би приел да работи в офис, например като спортен директор, да работи с деца или нещо във ФИФА или УЕФА, но не и като треньор. И уточни, че му харесва настоящата му роля на коментатор, защото в телевизията разполага с кадри, които показват истината.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции