<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експерти за л...

Стотици мобилизирани руснаци отказват да отидат на фронта и протестират (видео)

07 Октомври 2022
0 7973

Стотици мобилизирани руснаци отказват да отидат на фронта и протестират, показват видеа, споделени от самите тях в социалните мрежи. Над 400 души отказаха да се качат на влак, пътуващ към фронта. Причините – непоносими условия, липса на храна, вода и дори военни консумативи, лошо отношение. Някои от тях споделят, че няколко нощи са спали под открито небе и сега са болни.

Самите войници разпространяват клиповете, защото очакват реакция на политическото ръководство. Те разказват, че до момента са срещнали лошо отношение от страна на командирите и нередности при оформянето им като военнослужещи и раздаването на оръжие.

Стотици мобилизирани руснаци отказват да отидат на фронта и протестират (видео)

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия (Коментарът на “Господарите”)

Във видеозаписите мобилизираните разказват за условията, в които са принудени да живеят. Те разкриват огромни мобилизационни и логистични проблеми на руската армия, за които пропагандистите доскоро мълчаха, но вече започнаха да ги споменават в авторските си програми. Вижда се обаче и друго – доскорошните цивилни нямат нито опит, нито желание да служат в армията, оплакват се от обичайни военни несгоди като спане в гората и без палатка, каквото по принцип ги очаква и на фронта. Боен дух липсва.

Стотици мобилизирани руснаци отказват да отидат на фронта и протестират

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции