<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120177" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След намесат...

Светкавично връщане на пари на италианка, която се обърна към “Господарите” (РЕПОРТАЖ)

24 Февруари 2022
0 11845

Светкавично връщане на пари на италианка, която се обърна към “Господарите” видяхме вчера, когато Соня Полито ни разказа как е била завлечена с депозит за кола под наем от YES Rent-a-car. Подробности вижте в материала на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

На 6 декември Соня Полито идва в България по работа. Налага ѝ се да наеме автомобил, с който да стигне до Севлиево. Доверява се на реклама на сайта на авиокомпанията, с която пътува Ryanair. Taка си резервира автомобил от YES Rent-a-car. Още при пристигането има проблем – налага се да изчака дълго за автомобила си, но решава, че това е нормално. При получаването на колата, тя оставя депозит с дебитна карта, който е в размер на 500 евро. По договор сумата ще ѝ бъде възстановена 14 работни дни след връщане на автомобила, ако няма наложени глоби и няма щети по него.

Два дни по-късно Соня връща колата. Отново се налага да чака 2 часа за човек, който да я приеме. Така за малко не изпуска полета си.

Минават 14 дни, после още месец, но депозитът не е възстановен. Жена, която ѝ съдейства с превод в България, се обажда в компанията и оттам уж обещават проверка, но след това спират да вдигат телефона. Така и Соня, и преводачката ѝ у нас нямат представа дали и кога парите ще бъдат върнати. Това ги мотивира да потърсят нас – като “българска версия” на “Striscia la Notizia“.

Светкавично връщане на пари на италианка, която се обърна към "Господарите" (РЕПОРТАЖ)
Развитието

Заедно с клиентката посетихме офиса на Yes Rent-a-car. Мъжът, който ни посрещна там, обеща да направи вътрешна проверка, за да разбере защо клиентката не е получила парите си. Справка показа, че автомобилът е върнат в безупречно състояние, а според вътрешната система на фирмата депозитът е върнат. Затова той обеща да провери по-задълбочено случая.

Два часа по-късно се върнахме в офиса, за да разберем извършена ли е обещаната проверка. За наша приятна изненада, представителят на фирмата за коли под наем обясни, че действително е станала грешка. По думите му депозитът е бил върнат на друга клиентка с италианска сметка. Нямало да разбере за случая, ако не е била нашата намеса.

Минути по-късно разбрахме, че сумата на Соня Полито е възстановена. Щастливи сме, че помогнахме!

Ако и вие имате сигнали за вскякави злоупотреби, измами и корупция, пишете ни на gospodari.com или оставете съобщение на телефон *3333.

Светкавично връщане на пари на италианка, която се обърна към “Господарите”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • До Емил Филипов

    10 Януари 2023

    До Емил Филипов - това е схема , а не техническа грешка! Вземи една кола от тях и после пиши :)

Покажи всички Скрий

Реакции