<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120735" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мобилизират ...

Тийнейджърът, който следеше полетите на Илон Мъск в Twitter, се прицели в руски олигарх

01 Март 2022
0 10542

Тийнейджърът, който следеше полетите на Илон Мъск в Twitter, се прицели в руски олигарх.

Джак Суини нашумя, след като публикува заниманията си с технологичен сафтуер, позволяващ му да следи в реално време полетите на милиардерите по света. Особено много това касаеше основателя на Tesla и SpaceX Илон Мъск, с когото го свърза дълга поелемика в Twitter.

Тийнейджърът, който следеше полетите на Илон Мъск в Twitter, се прицели в руски олигарх

Към края на миналата година техмагнатът преложи на 19-годишния студент от Флорида 5000 долара, за да спре с рискованото си занимание. Суини обаче отказа, като повдигна “мизата” на 50 000 или нов автомобил Tesla.

Илон Мъск предложи 5000 долара на тийнейджър, за да престане да следи самолета му

Мъск обаче прояви коравост и отказа да “насърчава” уменията му и дори блокира профила му. Това обаче не попречи на тийнейджъра да публикува данните от придвижванията му в @Elonjet.

Още една примамлива оферта отказа студентът, който следи самолета на Илон Мъск

Суини обърна внимание, че данните за местонахождението на всеки полет са публични, тъй като всеки самолет трябва да е снабден с транспондер. Специалисти посочват, че макар информацията от Автоматизираното наблюдение на полетите ADS – B да e публична, системата на Суини е доста усложнена и са нужни специални умения, за да бъде приведена да работи.

Предложения за работа и кола

Последваха предложения за работа, за абонамент за мечтаната Tesla Model 3, но въпреки това сензацията около студента и неговите занимания в мрежата започна да затихва.

Суини, който заяви, че няма интерес да следи полетите на другите двама всеизвестни милиардери – Бил Гейтс и Джеф Безос – вече е вдигнал мерника на руския олигарх Алишер Усманов.

Михаил Фридман, Алишер Усманов, Николай Токарев – кои са санкционираните от ЕС олигарси?

Новината идва скоро след обявените от Белия дом санкции срещу Владимир Путин и негови приближени заради военната инвазия в Украйна.

“И така, @PutinJet вече е на живо, но не очаквайте особено акуратна информация, тъй като има поне десетина руски VIP самолета, а покритието на ADS-B не е толкова на ниво в Русия”, написа Суини.

Тийнейджърът, който следеше полетите на Илон Мъск в Twitter, се прицели в руски олигарх

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции