<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160772" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП и ДБ прего...

ЦИК: 2 април е напълно възможна дата за изборите (видео)

24 Януари 2023
0 52

ЦИК: 2 април е напълно възможна дата за изборите. Това заявиха експертите на Централната избирателна комисия на среща с президента Румен Радев.

“Датата 2 април е напълно възможна за ЦИК да организира изборите по-спокойно и да осигури машините”, подчерта пред държавния глава председателят на Комисията Камелия Нейкова. „26 март крие още един риск – смяната на часовото време”, предупреди тя.

Радев изрази надежда, че от Комисията са свикнали с промените в изборния закон. „Надявам се това да не е голямо предизвикателство пред вас. Съгласно последните промени, гражданите имат право да избират дали да гласуват с машина, или с хартиена бюлетина”.

ПП и ДБ преговарят за общо явяване на изборите

ЦИК: 2 април е напълно възможна дата за изборите (видео)

Според президента усилията трябва да се фокусират върху указанията и обучението на членовете на секционните избирателни комисии, най-вече по отчитането на двата вида гласуване.

„Да избегнем, по възможност, всички тези грешки, надписвания и дописвания по протоколите. Да сведем това до минимум”, настоя той.

Накрая на срещата Нейкова изрази надежда, че ЦИК ще се справи с организирането на вота. 

Видео: NOVA

ЦИК: 2 април е напълно възможна дата за изборите (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции