<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146515" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още от същото...

ЦИК отново разбраха от “Господарите” за агитацията на турски (РЕПОРТАЖ)

03 Октомври 2022
0 15368

ЦИК отново разбраха от “Господарите” за агитацията на турски. Повече гледайте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Хванахме ДПС в поредното предизборно погазване на закона (видео)

За пореден път гледаме как от партията следват собствени правила по време на предизборната кампания. Те отново агитират на турски език, което продължава да е напълно незаконно.

Ерджан Ебатин завършва речта си от Добрич на развален турски. Зад него виждаме и самият председател на партията Мустафа Карадайъ.

Атакувахме ЦИК заради поредната порция предизборни нарушения

Самият Карадайъ също агитира на турски в Исперих. Явно един език не е достатъчен за пълноценна агитация. Не е достатъчен един български език и зада се покаже как се гласува с машина. Видеото на ДПС съдържа цели две нарушения – на турски е, показва се и номер на партия, която да бъде избрана. Това видео е разпространено в многохилядни групи във Фейсбук. Негов първоизточник е група, която се превежда като “Българо-турска платформа”. Тя общо взето цели да обясни на хора, които не говорят български език, как да гласуват за български парламент!

ЦИК отново разбраха от "Господарите" за агитацията на турски

Интернационалната мрежа за агитации ни доведе до младежкото ДПС в Пловдив и общинския съветник Митко Асенов, който също добре борави с турския език в предизборна кампания.

Дори „Истанбулски вестник“ пише за предизборните обиколки на ДПС в Турция! С кмета на Есенюрт – Кемал Дениз Бозкюрт, кмета на Каолиново – Нида Ахмед и депутата от ДПС Мюмюн Сали. Според статията, кмета на Каолиново Нида Ахмед заявява: „Надявам се на втори другия месец да сме на власт в България и да бъдем не само побратимена община, но и побратимена държава“.

“Възраждане” раздаваха учебници за деца с агитационни флаери

От партията раздаваха учебника “Родинознание” с автор Костадин Костадинов пред различни училища в столицата. В него децата не само могат да прочетат малко за историята на България, но и виждат логото на партията, а често и флаер с номера ѝ за гласуване.

Друг подход на “възрожденците” в кампанията беше залепването на техния номер върху плакати на други партии:

ЦИК отново разбраха от &#8220;Господарите&#8221; за агитацията на турски (РЕПОРТАЖ)

И за двете нарушения от ЦИК твърдят, че не са получавали информация.

БСП използваха деца

Столетницата беше заложила на симпатични хлапета, които да раздават рекламните ѝ листовки в 25 МИР в София. Едно от тях беше заснето и изпратено до нас от Господарите. Уви, за тази практика от ЦИК също не са чували.

ГЕРБ провеждаха агитация в църкви в цялата страна

Водосвети и благи думи от духовници чухме по време на кампанията на ГЕРБ в различни църкви и манастири. Въпреки че политическата агитация е строго забранена в религиозни учреждения, от партията дори заснеха рекламен клип в църква в Пернишко:

Реакцията на ЦИК

Както обикновено, от ЦИК нищо не подозират за въпросните случаи. Ето защо обещахме на зам.-председателя на Комисията доц.д-р Цветозар Томов да изпратим всички тях писмено. А той пое ангажимент да се запознае със сигналите и скоро да ги коментира.

Продължаваме да следим темата, а вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

ЦИК отново разбраха от “Господарите” за агитацията на турски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции