<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122808" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски: Вре...

Украйна изгуби достъп до Азовско море (видео)

19 Март 2022
0 2263

Украйна изгуби достъп до Азовско море, съобщава NOVA.

В пристанищния град Мариупол се водят ожесточени улични сражения. Стратегическата локация на  Мариупол прави града една от основните цели на руските сили от началото на войната. Москва обяви, че е взривила с хиперзвукови ракети голям подземен склад за амуниции в Ивано-Франковск. Русия също твърди, че е унищожила украински военно-разузнавателни центрове край Одеса и ракетна система, разположена в непосредствена близост до брега. Междувременно, украинският президент Володимир Зеленски призова за незабавни и смислени преговори с Москва за мир и сигурност.

Украйна изгуби достъп до Азовско море (видео)

Зеленски: Време е за честни и смислени преговори

„Преговорите за мир, за нашата сигурност, за сигурността на Украйна са съществени, справедливи и трябва да са без повече забавяне. Това е единственият шанс на Русия да ограничи последствията от собствените си грешки. Ние винаги сме настоявали да има преговори, диалог, решение за мира – не само през 23-те дни инвазия. Искам всички да ме чуят и най-вече Москва – време е да се срещнем, време е да поговорим, време е да възстановим териториалната цялост и справедливостта за Украйна. В противен случай загубите на Русия ще бъдат такива, че ще ѝ трябват няколко поколения, за да се възстанови”, каза президентът на Украйна във видео в Телеграм.

Украйна изгуби достъп до Азовско море

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции