<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104640" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Миндов: Ст...

В Австрия спират помощите на безработните, които откажат ваксина срещу Covid-19

23 Октомври 2021
0 704

В Австрия спират помощите на безработните, които откажат ваксина срещу Covid-19, предава NOVA.

Безработните в Австрия, които откажат да заемат предложено им от Бюрото по труда свободно място, тъй като работодателят изисква задължителна ваксина срещу коронавируса, могат да бъдат лишени от помощите за безработни. Наредбата, издадена от министъра по труда дава право на такива решения.

В Австрия спират помощите на безработните, които откажат ваксина срещу Covid-19

Санкцията е допустима, но всеки случай трябва да се разглежда поотделно, за да бъде установено основанието за отказ на съответния човек да се ваксинира. Бюрото по труда няма право да пита търсещите работа дали са ваксинирани. Но ако получи съобщение от фирмата, че изпратеното там безработно лице не желае да започне работа, тъй като работодателят изисква то да бъде ваксинирано, Бюрото по труда може да му спре помощите за безработни.

Неконтрoлируема епидемия сред учениците във Великобритания

Опозиционните партии критикуват разпоредбата, която принуждава желаещите да започнат работа да се ваксинират, притиснати от обстоятелствата и въпреки нежеланието си.

В Австрия спират помощите на безработните, които откажат ваксина срещу Covid-19

В Австрия спират помощите на безработните, които откажат ваксина срещу Covid-19.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Хит Пет

    28 Май 2022

    Той хитлер от къде беше родом ?

Реакции