<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124010" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Посланикът н...

В Несебър откраднаха кола на украински бежанец, случаят не е единичен (видео)

29 Март 2022
0 8170

След сигнал за откраднат автомобил с украинска регистрация във Варна, сега бежанци от Украйна останаха без джипа си, който е бил задигнат от паркинг пред хотел в Несебър.

Дмитри напуска Запорожие заедно със съпругата си, 10-месечната си дъщеричка Алина и родителите си. С личния си автомобил тръгва към България, защото знаел, че тук е спокойно за бежанците. Само ден, след като се настанява в Несебър, джипът му е откраднат.

„Ние сме бежанци от Украйна. Дойдохме в България и се установхме в хотел. Просто оставихме колата на паркинга и сутринта, когато се събудихме, нея вече я нямаше”, разказва Дмитри Бабенко пред NOVA.

Искате да помогнете на бежанци от Украйна, но не знаете как? Ето списък с възможности

В Несебър откраднаха кола на украински бежанец, случаят не е единичен

Той сигнализира полицията незабавно, а от хотела му съдействат с кадри от видеонаблюдението. Виждало се само как тъмна фигура приближава джипа и след това машината потегля. В автомобила обаче останали почти всичките дрехи на семейството му, както и багаж на родителите му. Александър Бабенко, бащата на Дмитри, споделя, че единствените дрехи са тези на гърба му. 

„Когато крадците са отворили колата, са видели вътре детска количка, детско столче и вещи. Как не разбраха, че ние не сме дошли просто на почивка”, пита Александър.

Днес Дмитри и баща му посетиха Бургас с автобус, за да потърсят съдействие и от областния управител. 

„Има съмнения, че колата вече може да е откарана към Турция, а после – продадена в Сирия и няма да я намерим. Затова, ако полицията действа бързо, можем да я намерим преди да е изчезнала напълно. Ще видим, може грабителите да ни я върнат за откуп или губернатора да ни съдейства по издирването. Сега написахме заявление”, заяви Дмитри.

Украинецът се обърна и към крадците. „Ако у тях има малко съжаление към хората, да ни върнат колата, нищо не ни оставиха”, каза мъжът.

Наличието на хиляди луксозни автомобили без застраховки, аларми и никаква защита у нас очевидно активизираха крадците на коли. Полицията вече е предприела мерки.
Застреляха мъж посред бял ден в София

„Естествено, че въпросните превозни средства, особено по-луксозните, най-вероятно ще бъдат обект на престъпно посегателство. За тази цел, освен чисто превантивните явни мерки, които сме предприели – а това е обход на местата, където има концентриране, както на украински граждани, така и на моторни превозни средства, особено по-скъпите, работим с криминалния контингент. Имаме и други мероприятия, които сме планирали и идеята ни е да ограничим до максимална степен възможността точно за този тип престъпни деяния”, заяви гл.комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР Бургас.

Вече са регистрирани и случаи на откраднати регистрационни табели на украински коли.

„Имаме три такива случая, включително такъв, в които украински граждани сами са си ги свалили”, обясни главен комисар Калоян Калоянов.

В Несебър откраднаха кола на украински бежанец, случаят не е единичен

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции