<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107119" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лоялни кучет...

В Сингапур неваксинираните ще плащат лечението си от Covid-19

10 Ноември 2021
0 245

В Сингапур неваксинираните ще плащат лечението си от Covid-19, пише в.Сега.

От 8 декември болни от коронавирус, които по собствено желание не са ваксинирани, ще заплащат болничните си сметки. Това е обявило местното здравно министерство. Мярката няма да важи за онези, които не са годни за ваксинация – например децата под 12-годишна възраст.

От ведомството посочват, че в момента неваксинираните съставляват мнозинството от болните, настанени в интензивните отделения, и поставят непропорционално голямо бреме върху ресурсите на здравните власти.

В същото време, частично ваксинираните, нуждаещи се от болнична помощ, ще могат да разчитат на финансовата помощ на правителството до 31 декември. Това ще им даде достатъчно време, за да приключат имунизацията си, смятат властите.

УСПЕХИ

Повече от 55.69 милиона души в съседна Турция са получили първа доза ваксина, докато над 49.34 милиона са напълно ваксинирани. Това гласят данни на здравното министерство в Анкара.

Югозападната ни съседка, също така, е успяла да постави трета доза ваксина на над 11.46 милиона свои граждани.

В Сингапур неваксинираните ще плащат лечението си от Covid-19

“В момента сме под тиранията на неваксинираните”: рекордни числа в Германия

Общо Турция е приложила над 117.73 милиона дози ваксини срещу Covid-19, откакто стартира имунизационна кампания през януари, гласят официалните данни.

През последното денонощие в съседната държава са регистрирани 28 662 нови случая на коронавирус. 196 са свързаните смъртни случая и 28 859 излекувани. Направени са 359 560 нови теста.

АНТИРЕКОРД

Броят на потвърдените нови случаи на коронавирусна инфекция в Германия е нараснал с 39 676 за денонощие, което е нов антирекорд от началото на пандемията, сочат данни на института Робърт Кох, цитирани от БГНЕС.

Предишният антирекорд е регистриран на 5 ноември, когато са регистрирани 37 120 случая на инфекция на ден. От началото на епидемията заразата е установена при 4 844 054 германски граждани. От последствията от болестта, причинена от коронавируса, за последното денонощие в страната са починали 236 пациенти, а общият брой на жертвите в Германия достигна 96 963.

Миналата седмица и. д. здравният министър на страната Йенс Шпан заяви, че Германия е изправена пред четвъртата вълна на пандемията, която по думите му е преди всичко „пандемия на неваксинираните“.

В Сингапур неваксинираните ще плащат лечението си от Covid-19

Източник: в.Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции