<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104476" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Децата да се ...

В София ще “задържат” коне в изпълнение на наредба за тотална забрана на каруците

21 Октомври 2021
0 425

В София ще “задържат” коне в изпълнение на наредба за тотална забрана на каруците, предава Mediapool.

Управляващото мнозинство в градския парламент на София готви тотална забрана за придвижване на каруци в столицата от юни 2022 година. Любопитното е, че наред със задържането на каруци, временно ще се задържат и конете, за които ще се грижи общинската фирма “Екоравновесие”, която доста спорно се справяше през годините с бездомните кучета. В същото време се очаква и ръст на загубата на столичния градски транспорт, като вече обявеният “минус” от 40 млн. лв. се очаква да достигне до 55 млн. лв. до края на годината.

В София ще "задържат" коне в изпълнение на наредба за тотална забрана на каруците
Снимка: Булфото

Билетите за градския транспорт няма да поскъпват. Не се планува и ново разреждане на колите по линиите. Вместо това ГЕРБ не се отказва от разрастването на синята зона, което периодично лансира цяло лято и финално ще го предложи за гласуване в СОС този четвъртък.

“Арестуваните” коне ще се поверяват на “Екоравновесие”

След забраната ще се задържат каруците-нарушители, но и конете на стопаните им. За тях временно ще отговаря общинската фирма “Екоравновесие”, съобщи общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Контролът за караците ще се осъществява от Столичния инспекторат, дирекция “Аварийна помощ и превенция” и общинска полиция.

“Животното ще може да бъде върнато, тогава когато се покрият разходи по обслужването му”, посочи Контрера.

В София ще &#8220;задържат&#8221; коне в изпълнение на наредба за тотална забрана на каруците

Предвиден е район, където да пребивават конете. Той ще е в района на кв. Требич, а за изграждане на необходимата инфраструктура ще са необходими 200 000 лева.

Разширява се Синята зона за паркиране в София

Според Контрера така ще се предотврати практиката животни да бъдат връзвани пред полицейски управления и да няма кой да се грижи за тях. Загубите за градския транспорт – между 50 и 55 млн. лв. За цялата 2021 година загубата на столичния градски транспорт се очаква да варира между 50 и 55 млн. лв., стана още ясно на брифинга. “Минусът” е 44 млн. лв. през този септември, сравнен със септември 2020 година. През септември “Метрополитен” плаща 1 млн. лв. повече за електроенергия спрямо същия месец на 2020 година”, добави Контрера.

Във видеото горе можете да си припомните готвените разширения на Синята зона в столицата.

В София ще “задържат” коне в изпълнение на наредба за тотална забрана на каруците.

Източник: Mediapool

Видео: NOVA

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции