<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142027" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гръцкият пре...

Василев във видеообръщение: Борисов пак лъже българския народ (видео)

23 Август 2022
0 409

Борисов пак лъже българския народ. Това заявява бившият вицепремиер Асен Василев във видеообръщение, коментирайки критиките към кабинета “Петков” по отношение на доставките на газ.

“Днес г-н Борисов пак е лъгал българския народ. Това е стар негов похват, който трябва да бъде пенсиониран от българската политика.  Когато „Газпром” едностранно спря да изпълнява дългосрочния договор за доставка нашето правителство защити българския интерес. Намерихме газ, намерихме слотове – не позволихме да се прекрати газоподаването нито към бизнеса, нито към битовите потребители. И цената през юни беше същата като цената преди „Газпром” да спре договора”, обяснява Василев.

Евтин и гарантиран газ от “Газпром” – защо не, заяви Асен Василев (видео)

Василев във видеообръщение: Борисов пак лъже българския народ (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

“Успяхме да завършим българо-гръцката връзка и я оставихме с 40 бара налягане на газа”, казва още той.

И допълва: “Договорихме пълния обем азерски газ. И не на последно място успяхме да договорим седем танкера на цена, която според служебния министър е значително по-ниска от цената получена на търговете, организирани от същото служебно правителство. Това бяха конкретни първи стъпки да се осигури спокойна зима и поносими цени за българските граждани, ползващи парно и газ. За 12 години почти 1 милион българи напуснаха България. През 2009 година г-н Борисов беше надеждата и бъдещето на страната. Днес той е осъден лъжец, застинал в миналото”.

Източник: NOVA

Василев във видеообръщение: Борисов пак лъже народа (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции