<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150524" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Венелин Петков разказва за оказван натиск в bTV от “бивши управляващи” (аудио)

10 Ноември 2022
0 2156

Венелин Петков разказва за оказван натиск в bTV, на който той и колегите му са били подлагани от “бивши управляващи”. Това става в периода 2014 – 2020 година, когато оглавява дирекцията “Новини и актуални предавания” в телевизията. Пред Радио София, програма на Българското национално радио, Петков споделя, че “бившите управляващи са намерили начин да оказват натиск”, изпращайки анонимни и не само сигнали до централата на телевизията.

Петков беше директор в периода 2014 – 2020 година, когато на власт бяха две коалиционни правителства на Бойко Борисов, пише в. Дневник. Той отговаря положително на въпроса дали става дума за управляващите от ГЕРБ.

Антон Хекимян става шеф на новините на bTV, заема мястото на Венелин Петков

Венелин Петков разказва за оказван натиск в bTV от &#8220;бивши управляващи&#8221; (аудио)
Снимка: iStock

Натискът е “бил почти непрекъснат”, а сигналите са съдържали обвинения за това, че той и неговите колеги са били необективни.

Имало е и сигнал от бивш евродепутат от ГЕРБ, който твърдял, че телевизията отразявала несъразмерно министър-председателя и се преекспонира отразяване на президента.

“Беше изключително трудно. Аз и моя екип от главни редактори, нито един от които не работи в bTV, бяхме подложени на почти непрекъснат, може би непрекъснат натиск от тогавашните управляващите. Те бяха намерили начин да оказват този натиск, изпращайки анонимни сигнали до централата в Прага”, казва Петков.

Кошлуков с най-слаб резултат – остава директор на БНТ (видео)

Бившия журналист, който в момента е преподавател, допълва, че всеки сигнал е предизвиквал щателна вътрешна проверка, продължавала седмици.

“Вместо с журналистика се занимавахме с детайлите по вътрешните разследвания. Всички доказаха, че аз и моите колеги сме били прави, но това беше успешна форма за оказване на натиск”, допълва Петков, който бе финалист в конкурса за генерален директор на БНТ.

Венелин Петков разказва за оказван натиск в bTV от “бивши управляващи” (аудио)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции