<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148113" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как минава ед...

Вежди Рашидов отново щеше да напуска политиката, но нямаше желание (видео)

22 Октомври 2022
1 1823

Вежди Рашидов отново щеше да напуска политиката, но нямаше желание – това стана ясно от първото заседание на 48-ото Народно събрание. Най-възрастният депутат откри новия Парламент, а след това бе избран и за негов председател. Това, на фона на многократните му заявки, че ще напусне политиката и ще се оттегли в заслужена почивка.

Може би този представител на “евроатлантиците” от ГЕРБ си спечели поста, защитавайки тезата, че непоканването на руския посланик Елеонора Митрофанова на първото парламентарно заседание е “обявяване на война на Русия”. Това той каза по време на интервю за Българското национално радио.

Маската на “евроатлантизма” – начин на употреба (Коментарът на “Господарите”)

Вежди Рашидов отново щеше да напуска политиката, но нямаше желание (видео)

Кой е Вежди Рашидов?

Вежди Рашидов е роден на 14 декември 1951 г. в град Димитровград, България. Когато е на 2-годишна възраст, заминава с родителите си за Хасково. Майка му, известната певица Кадрие Летифова, умира, когато той е в 4 клас. До седми клас учи и живее в сиропиталището в село Студен кладенец. Кандидатства в Художествената гимназия в София, но не издържа приемния изпит. Баща му го праща в Мадан, в техникума по минна електромеханика. На следващата година го приемат в Художествената гимназия в София.

По повод на рождения си ден на 14 декември 1996 г. е награден от собственика на Мултигруп Илия Павлов с титлата „главен мултак на републиката“.

В Кърджали води листа и е мажоритарен кандидат на ПП ГЕРБ на изборите за Народно събрание, проведени на 5 юли 2009 г. Избран е за депутат в XLI народно събрание. От 27 юли 2009 г. е министър на културата.

През 2015 г. организира след 5-годишна подготвителна работа изложба на български културни ценности в Лувъра. Мероприятието поражда скандал в София заради въпроси като командировъчни на журналисти и хонорар на хорист.

През 2016 г. възниква силно обществено недоволство след открито писмо на Рашидов, в което той се изказва за журналиста Георги Ангелов, че „също е на държавна ясла“. Следват искания за оставка и отказ тя да бъде подадена.

Вежди Рашидов е председател на Комисията по култура в 46-ото народно събрание, а на Новото 48-о е Председател на Парламента.

Вежди Рашидов отново щеше да напуска политиката, но нямаше желание (видео)

Това и още много от Уеба гледайте в новия епизод на “Господари на Уеба”, който е вече тук!

Вежди Рашидов отново щеше да напуска политиката, но нямаше желание

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    23 Октомври 2022

    Ако напъсне политката задника му ще хване пайжина от глад. За ниюо не става!

Реакции