<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123789" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето защо изпр...

Вижте една от летящите коли, които ще са на пазара до 2025 г. (видео)

28 Март 2022
0 1140

Вижте една от летящите коли, които ще са на пазара до 2025 г. Тя е създадена от японската марка “Сузуки” и е част от придвижването на близкото бъдеще.

Футуристична летяща кола направи първия си полет в градска среда (видео и снимки)

Вижте една от летящите коли, които ще са на пазара до 2025 г. (видео)

Японският автомобилен гигант си партнира с компанията SkyDrive, основана през 2018 г.

От първия тестов полет на своя SD-03 eVTOL през 2020 г. стартъпът е зает с разработването на двуместен електрически задвижван летящ автомобил.

Той има за цел да бъде пуснат на пазара през 2025 г. Идеята е да работи като услуга за въздушно такси на световното изложение в Осака.

Сътрудничеството между компаниите ще обхваща “технологични изследвания и разработки, планиране на производствени и масови производствени системи. Също развитие на задграничните пазари с първоначален фокус върху Индия и насърчаване на усилията за постигане на въглероден неутралитет.”

За Suzuki това сътрудничество ще означава добавяне на летящи автомобили като четвърта категория за мобилност на марката. Те вече имат автомобили, мотоциклети и извънбордови двигатели.

“Компанията се стреми да остане незаменима за хората, като остава тясно свързана с осигуряването на мобилност”, казват от Suzuki.

Вижте една от летящите коли, които ще са на пазара до 2025 г. (видео)

Източник: DBoom

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции