<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133859" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой е Орлин А...

Висок тон и спречкване между депутати в парламента (видео)

15 Юни 2022
1 1279

Висок тон и спречкване между депутати в парламента по време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година, предава NOVA.

Митев и Костадинов – порицани от Вигенин след спречкването им в НС

Висок тон и спречкване между депутати в парламента (видео)

До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

В защита на Михайлов, но в залата, а не от трибуната, се намеси председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин апелира към спокойствие и заяви, че нищо в тази зала не се решава на “висок тон”. Ситуацията беше овладяна от квесторите, без да се стига до прекъсване на заседанието за почивка.

Настимир Ананиев от “Продължаваме Промяната” поиска отстраняване за едно заседание – в четвъртък, на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, защото бил “изблъскал” депутати, което се виждало на видео, както и за зам.-председателят на парламента  Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), защото снимала при спречкването.

„Никой няма да бъде наказан за това, което стана. Ще си направим съответните изводи и ще се опитаме следващите дни да спазваме добрия тон”, заяви председателстващият заседанието Кристиан Вигенин.

Актуализацията на бюджета на НЗОК и увеличението на пенсиите все пак бяха приети на първо четене въпреки споровете.

Източник: NOVA

Видео: Euronews

не между депутати в парламента (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции