<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131982" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Може ли да им...

Митев и Костадинов – порицани от Вигенин след спречкването им в НС

02 Юни 2022
0 209

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин обяви, че налага мярката „порицание” на депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов заради спречкването между двамата в парламента.

Агресия на депутати пред деца в Парламента (видео)

Вигенин посочи, че се е запознал със стенограмата и видеоматериалите от заседанието и въз основа на правилника на НС налага мярката. Митев и Костадинов могат да възразят срещу нея в тридневен срок. 

Митев и Костадинов &#8211; порицани от Вигенин след спречкването им в НС
БулФото

Самия Митев коментира инцидента часове след случилото се ето така:

Митев за спречкването с Костадинов: Просто исках да му оправя вратовръзката (видео)

А днес в предаването “Тази сутрин” по bTV поясни:

„Аз мисля, че всичко, което казах от трибуната беше вярно. А това, което видяхме, е, че Костадин Костадинов явно се припознава в думите, които казах.“

„Той стана, дойде при мен и с обиди и заплахи. Виждате, когато един човек застане до теб, това за мен е насилие. Този човек се опита да заглуши думата ми, да ми отнеме правото да кажа това, което хората смятат за вярно“, допълни депутатът от „Продължаваме промяната“.

По думите му „Възраждане“ само симулират борба с ГЕРБ, а всъщност са част от ГЕРБ. Относно наказанието за сблъсъците Митев каза, че ще приеме административната санкция, каквато и да е.

„За мен най голямото наказание е, че трябва да търпя, да слушам неистини от трибуната или някой да заблуждава хората и затова се противопоставих“, уточни депутатът от ПП.

Митев и Костадинов – порицани от Вигенин след спречкването им в НС

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции