<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изчезналото ...

Все още няма следа от 12-годишния Александър от Перник

14 Ноември 2022
0 494

Все още бяма и следа от изчезналото 12-годишно дете в Перник на име Александър.

Момчето от видеоклиповете – Александър или не?

Вчера в социалните мрежи плъзнаха видеоклипове от различни локации на момче, за което се твърдеше, че е 12-годишният Александър. Бащата на изчезналото момче обяви, че това в действителност е той. Днес обаче близки на семейството му заявиха, че детето на клиповете категорично не е Александър.

Изчезналото дете от Перник е заснето да си играе с котка между блокове? (видео)

“Бащата вчера беше публикувал, че детенцето е видяно. Предвид създалата се ситуация, той не може да разсъждава трезво и детенцето към момента никъде не е видяно. Нито на записи, нито по камери – няма и следа от Сашко”. Това каза близкият до семейството на детето Марио Антонов в “Здравей, България” по NOVA.

Все още няма следа от 12-годишния Александър от Перник
Facebook/стоп кадър

Старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник също коментира видеозаписите. „Не искам да коментирам нещо на 100%, за което не мога да бъда сигурен. Бащата го е заявил. За съжаление, това е било много часове преди информацията да достигне до нас”, заяви той.

Сигнали постъпват до полицията от цялата страна

Според bTV 12-годишният Александър продължава да се търси на територията на цялата страна. От полицията в Перник са обяснили, че се преглеждат всички камери постоянно, за да може детето да се открие възможно най-бързо. Постъпили са 39 сигнали в полицията, но засега детето не е открито.

“Обаждат се граждани, които мислят, че са видели детето. Има сигнали от цяла България. Има сигнали от хора, които мислят, че притежават определени способности. За да може да ни помогнат, те се опитват да ни насочат. Тези сигнали също се проверяват. Няма значение кой подава сигнал, той ще се провери”. Това заявиха от полицията в Перник.

Отвлечен ли е Александър?

От прокуратурата обясниха, че няма разминавания при показанията на бащата. Той не е бил подлаган на детектор на лъжата и вече е разпитан два пъти. „Показанията му в качеството на свидетел не са противоречиви”, подчерта говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова. Близките на детето в непосредствен контакт с него също са дали показания.

Образувано е досъдебно производство за отвличане на момчето от Перник

Няма доказателства, които да сочат че изчезналото дете е жертва на престъпление.

„Многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед заради заболяването му, което е свързано с хиперактивност”, посочи още Стоилова от ОП-Перник.

Властите призовават хората да продължават да подават сигнали.

Видео: “Здравей, България”, НОВА

Все още няма следа от 12-годишния Александър от Перник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции