<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153004" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И днес гражда...

Явор Божанков се появи в поле от кактуси (видео)

29 Ноември 2022
2 431

Явор Божанков се появи в поле от кактуси. Постът във Facebook на младия социалист разбуни духовете, след като мнозина в 48-ия парламент се питаха къде ли е отишъл.

Под видеото четем коментарите на депутати от “Продължаваме промяната”, които го окуражават в позицията му срещу връщането на хартиената бюлетина и войната в Украйна, които го изолираха заедно с колегата му Крум Зарков в редиците на БСП.

“Кактусът е като хартиената бюлетина в изборния кодекс – знаеш че ще те убоде, но все пак го пипаш”, написа Йордан Терзийски от ПП.

“Божанков, Радвам се, че си добре. По последна информация, с която разполагахме или си бил пратен в Архипелага Гулаг, или си в кораба-затвор от филма със Силвестър Сталоун “Невъзможно бягство”. Второто изглеждаше по-реално, защото Свиленски каза, че си някъде в USA. Сега виждам, че си избягал от затвор някъде пустинята Мохаве. Хващай дилижанса и се прибирай, че твоите хора тотално полудяха и ми мирише на правителство с третия мандат и ваше участие, бели автобуси, блокади, нервен Румен Гечев. Абе направо дежавю 1997г.”, пък написа бившият министър на спорта Радостин Василев.

Явор Божанков се появи в поле от кактуси (видео)
Къде е Божанков?

Божанков, подобно на съпартиеца си правосъдния министър Крум Зарков, се обяви категорично против връщането на хартиената бюлетина. То някак съвпадна с изключването му от Комисията по правни въпроси в парламента.

След тези думи Явор Божанков беше отстранен като заместник-председател на правната комисия в Парламента (видео)

Миналата седмица Александър Дунчев от ПП по време на пленарно заседание попита БСП къде е Божанков. Също така обяви, че той “диктаторски” е бил изключен от правната комисия. Той призова БСП да върнат Божанков, а не хартиената бюлетина. 

Страхът на “хартиената коалиция”, че ще изчезне

Росен Костурков (ПП) пък се пошегува, че Божанков е бил изпратен в Сибир. Но после уточни, че не е изпратен на заточение от БСП, а че е “зад океана и ще отсъства още 3 седмици.”

Явор Божанков се появи в поле от кактуси

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции