<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108478" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кого ще п...

За рекорд в досъдебните производства за нарушения на правата на гражданите в изборния ден алармира Рашков (видео)

18 Ноември 2021
0 668

За рекорд в досъдебните производства за нарушения на правата на гражданите в изборния ден алармира Рашков.

“Сега за първия тур на изборите се оказа, че постигнахме „рекорд”, защото установените случаи, по които ние и прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно производство против правата на гражданите, делата вече са 122. Това е сериозен ръст”, каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски (РЕПОРТАЖ)

„За предходните извънредни парламентарни избори установихме 91 случая, в които образувахме досъдебни производства като престъпление против изборните права на гражданите. Нито през юли, нито сега твърдим, че сме успели да противодействаме на всички престъпления.”

За рекорд в досъдебните производства за нарушения на правата на гражданите в изборния ден алармира Рашков (видео)

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия, ние сме елиминирали това уродливо явление у нас – политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава и аз в бъдеще”, каза Рашков.

И допълни: „Ще продължим да водим битка срещу този вид престъпност у нас. Тя не се различава по същност от която и да е друга. Дълбоко убедени сме, че трябва да водим тази битка”.

Министър Рашков цитира и публикации в официалните турски медии, агитиращи преди изборите в полза на ДПС. Цялата пресконференция на Министерството на вътрешните работи можете да чуете тук.

За рекорд в досъдебните производства за нарушения на правата на гражданите в изборния ден алармира Рашков

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции