<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134335" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италианска и ...

Зеленски очаква засилена атака от Русия тази седмица

20 Юни 2022
0 121

Украинският президент Володимир Зеленски очаква Русия да засили атаките си тази седмица. Причината е, че на срещата на върха на Европейския съюз лидерите на 27-те държави ще обсъдят дали да подкрепят кандидатурата на страната му за членство и да ѝ дадат “статут на кандидат”.

Столтенберг: Войната в Украйна може да продължи години

“Очевидно трябва да очакваме тази седмица от Русия засилване на враждебните действия. Ние се подготвяме. Готови сме”, каза Зеленски във видеообръщение.

Зеленски очаква засилена атака от Русия тази седмица

Четири дни след началото на руската инвазия Украйна подаде молба за присъединяване към ЕС.

Европейската комисия препоръча страната да получи статут на кандидат-членка.

Лидерите на страните от ЕС ще обсъдят въпроса на срещите си в четвъртък и петък. Очаква се да одобрят молбата на Украйна, въпреки опасенията на някои държави. Процесът на присъединяване към алианса обаче може да отнеме години.

Кличко: Войната ще почука и на вратата на Германия

“Мисля, че за всички е очевидно, че от 1991 година са малко съдбоносните решения за Украйна, като това, което очакваме. И съм уверен, че само положителното решение е в интерес на цяла Европа. Очевидно трябва да очакваме по-голяма враждебна активност от Русия – целенасочено и демонстративно. Точно тази седмица. Не само срещу Украйна, но и срещу други европейски държави. Ние се подготвяме. Готови сме!”, заяви той.

Зеленски очаква засилена атака от Русия тази седмица

Влизането на Украйна в ЕС би било в разрез с една от целите, обявени от Путин, когато той нареди инвазията – Украйна да остане извън западната сфера на влияние.

Путин няма нищо против Украйна да влезе в ЕС (видео)

В петък руският президент увери, че няма нищо против членството на Украйна в ЕС. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче каза, че Русия следи внимателно въпроса, предвид засиленото сътрудничество между държавите членки в областта на отбраната.

Зеленски очаква засилена атака от Русия тази седмица

Източник: СЕГА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции