<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131383" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рамзан Кадир...

Зеленски отиде на фронта в Харков – последваха експлозии

30 Май 2022
0 1771

Зеленски отиде на фронта в Харков – последваха експлозии, пише Дневник.

Украинският президент Володимир Зеленски посети източната част на страната за първи път от началото на руската инвазия в Украйна. Малко след това агенция “Ройтерс” цитира свой журналист. Според него часове след визитата в града е забелязан голям тъмен облак дим.

Зеленски отиде в Харковска област, откъдето Москва изтегли в последните седмици военните си, докато битката за Донбас (Донецка област и Луганска, съседна на Харковска) започна да се разгръща. Според агенция УНИАН Зеленски е връчил награди на военни, защитавали позиции в района.

В “Телеграм” държавният глава публикува и видео от визитата си. Началникът на кабинета му Андрий Ермак пък написа в профила си в същото приложение, че той е посетил и самия град Харков.

Експлозии в Харков, след като Зеленски отиде на фронта - първа поява извън Киев от 3 месеца

Владимир Путин предупреди Германия и Франция

Според Ермак 31% от територията на областта в момента са под контрола на Русия, а 5% в момента са окупирани.

В Харковска област минава фронтовата линия между силите на Киев и Москва и – въпреки изтласкването на руските войски в хода на вече забавила се контраофанзива – скорошни атаки и подновен в последните дни обстрел събудиха опасения, че настъплението срещу втория по големина руски град още в плановете на Русия.

“2229 са разрушените къщи в Харков и в областта. Ние ще ги възстановим, ще ги изградим наново и ще върнем отново живота. В Харков и във всички други градове и села, където злото дойде”, написа Зеленски в “Телеграм”.

Зеленски отиде на фронта в Харков – последваха експлозии

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции