<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=166456" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Една година в...

Зеленски по случай годишнината от войната в Украйна: Ще победим всички! (видео)

24 Февруари 2023
0 453

Зеленски по случай годишнината от войната в Украйна: Ще победим всички!

Във видеоклип, разпространен в медиите и озаглавен “годината на непобедимост”, 45-годишният държавен глава си спомня как се е обърнал към украинците преди година в прибързано изявление.

“Преди една година на този ден, от същото това място, около седем сутринта, се обърнах към вас с кратко изявление, продължило само 67 секунди”, каза той в 15-минутната си реч на фона на тържествена музика.

“Ние сме силни. Готови сме за всичко. Ще победим всички. Ето как започна всичко на 24 февруари 2022 г. Най-дългият ден в живота ни. Най-трудният ден в най-новата ни история. Събудихме се рано и оттогава не сме спали.”

Западните военни служители оценяват жертвите и от двете страни на най-големия конфликт в Европа след Втората световна война на повече от 100 хил. убити или ранени. Загинаха десетки хиляди цивилни, а милиони други избягаха от заплахата на бойните действия.

“Почти всеки има поне един контакт в телефона си, който никога повече няма да вдигне слушалката”, каза Зеленски. “Такъв, който няма да отговори на SMS-а “Как си?”. Тези две думи придобиха нов смисъл през годината на войната.”

Украинските сили предотвратиха бърза победа в началото на 2022 г. и конфликтът, който Москва нарича “специална военна операция”, се превърна в една жестока окопна война в източната и южната част на страната.Лидерите на двете страни не показват признаци на подкрепа на отстъпление, а перспективите за скорошно прекратяване на сраженията изглеждат мрачни, отбелязва Reuters.

Зеленски по случай годишнината от войната в Украйна: Ще победим всички! (видео)

Една година война. Една година безумство (Коментарът на „Господарите“)

Зеленски похвали своя народ.

“Ние се превърнахме в една голяма армия, каза той. Станахме един отбор, в който някой намира, някой опакова, някой носи, но всички допринасят.”

Той описа 2022 г. като година на устойчивост, смелост и болка и единство.

“Основният извод от нея е, че оцеляхме. Не бяхме победени. И ще направим всичко, за да победим тази година!”

Зеленски по случай годишнината от войната в Украйна: Ще победим всички!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции