<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121395" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украинско мо...

Зеленски заговори за възможно решение по руските претенции за Крим, ДНР и ЛНР (видео)

08 Март 2022
0 13792

Зеленски заговори за възможно решение по руските претенции за Крим, Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР) в интервю за ABC NEws.

“Това е поредният ултиматум и ние не сме готови за ултиматуми. Имаме обаче възможно решение на тези ключови въпроси”, каза украинският лидер, отговаряйки на въпроса дали Киев продължава да отхвърля условията на Москва – признаването на Крим, ДНР и ЛНР, както и отказа за присъединяване към НАТО.

НАТО разгръща отбранителен план за Източна Европа

“Това, което трябва да направи президентът на Руската федерация Владимир Путин, е да започне диалог”, добави Зеленски.

Също така Зеленски коментира в интервюто, че е “охладнял” по въпроса за присъединяването на страната му към НАТО, предава Риа новости.

“Що се отнася до НАТО, аз загубих интерес към този въпрос отдавна, след като разбрахме, че НАТО не е готова да приеме Украйна. Алиансът се страхува от противоречия и конфронтация с Русия”, каза държавният глава на Украйна.

Приключи третият кръг преговори между Украйна и Русия (видео)

Зеленски също така подчерта, че Киев няма да “моли на колене” Брюксел за нищо.

През декември 2014 г. Върховната Рада се отказа от извънблоковия статут на Украйна. През февруари 2019 г. парламентът прие промени в Конституцията, фиксиращи курса на страната в ЕС и НАТО.

Зеленски заговори за възможно решение по руските претенции за Крим, ДНР и ЛНР (видео)
AP

Преди ден прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че Москва може “в един момент” да спре военна специална операция в Украйна, ако Киев изпълни поставените условия: признаване на Крим за руски, признаване на суверенитета на ДНР и ЛНР, както и установяването на извънблоков статут на Украйна.

Зеленски заговори за възможно решение по руските претенции за Крим, ДНР и ЛНР
ABC News

Зеленски заговори за възможно решение по руските претенции за Крим, ДНР и ЛНР

Източник: Dir.bg

Видео: ABC NEws

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции